Hopeakorukuulumisia

Kuten aiemmissa postauksissa olen kertonut, olen suorittanut World Art Clayn sertifiointitaso 1:tä viime syksystä. Viimeisetkin “kotitehtävät” palautin tässä kevään aikana ja pari viikkoa sitten sain käteeni sertifiointitodistuksen! Eli nyt on virallisesti ensimmäisen tason tekniikat hallussa. 🙂

Rintakoru_lehti

Tässä vielä viimeisestä työstä kuva. Se on rintakoru, kooltaan noin 7*3 cm. Korussa vaatimuksina oli kolmiulotteisuus, sekä hopeasaven että -pastan käyttö, puoliporatun helmen kiinnitys hopealangalla sekä kiillotuksina tuli olla mattapintaa ja kiiltävää pintaa.

Tämän korun kanssa oli kyllä täysi tuskien taival; välillä hennot osat irtosivat ja välillä onnistuin itse pilaamaan pinnan naarmulla, joka taas johti uuteen suunnitelman tekemiseen… lopulta kuitenkin sain työn siihen kuntoon, että kehtasin sen palauttaa. Valitettavasti en saanut tästä kovin hyvää kuvaa otettua, mutta siis työ on muuten mattapintainen, mutta kärki, noin 1,5 cm ennen helmeä, on kiiltävä. Vaikka itse en todellakaan ole tyytyväinen lopputulokseen, sain sertifiointipalautteessa kehuja kunnianhimoisesta suunnitelmasta ja toteutuksesta. Hyvä mieli jäi kurssista, nyt kohti uusia korusuunnitelmia!

Lopuksi vielä kirjavinkki erinomaisesta hopeakorukirjasta, jonka hankin tuossa kurssin aikana; Art Clayn Making pure silver accessories with Art Clay Silver “The sweet & men´s design book”. Ihan mahtavia oivalluksia sekä kuvalliset työohjeet! Muun muassa tästä opuksesta tuli kevään aikana etsittyä inspiraatiota ja ideoita moneen kertaan. Suosittelen!

The_sweet_and_mens_design_bookThe_sweet_and_mens_design_book2

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: