Tuubihuivi paksusta langasta – ohje

Tuubihuivi1

 

Kesäisten kelien juuri taas alkaessa sain vihdoin valmiiksi pitkään puikoilla olleen tuubihuivin. Ehkä tälle vielä viileinä iltoina löytyy nyt keväälläkin käyttöä…

En millään löytänyt mieleistäni ohjetta tuubihuiviin paksusta langasta, joten kehittelin sellaisen itse. Huivi on tarpeeksi pitkä, jotta sen saa halutessaan vaikka kolmin kerroin kaulan ympärille.

Tuubihuivi3

Lanka: Novita Naava, väri 054, menekki 300g

Puikot: 7

Luo 40s. Neulo kuvion molemmille puolille 10s oikein (ja nurjalla nurin), muuten toista kuvion kerroksia 1-18.
Olen lisännyt huviin kerroksilla 1 oikeaan reunaan (viidenteen silmukkaan)ja kerroksella 11 vasempaan reunaan (35. silmukka) “pallukan”, joka neulotaan seuraavasti:
Neulo viidennestä oikeasta silmukasta kolme silmukkaa, kaikki kolme oikein. Käännä työ, neulo äskeiset silmukat kaikki nurin. Käännä jälleen ja neulo samat silmukat oikein. Tämän jälkeen käännä työ ja nurjalla nosta ensimmäinen näistä kolmesta neulomatta, neulo toinen nurin, nosta ensimmäinen toisen yli, neulo kolmas nurin ja nosta toinen kolmannen yli. Näin jäljellä on taas vain yksi silmukka. Käännä työ ja jatka alkuperäiseen neulontasuuntaan.

Pallukat voi hyvin jättää myös tekemättä ja tehdä pelkän palmikkokuvion, joka on tässä:

Tuubihuivi

Kun lanka on loppumassa tai olet saanut huivin sopivaan mittaan, muista päättää työ oikealla kerroksella. Eli neulo kuvio kokonaisuudessaan valmiiksi, ennenkuin yhdistät viimeisellä kerrokella sen alkuun. Näin saat yhdistämiskohdan mahdollisimman huomaamattomaksi. Yhdistämisen voi tehdä joko niin, että päättelee kaikki silmukat tavallisesti ja sen jälkeen ompelemalla yhdistää alku- ja loppupään, tai sitten viimeisellä kerroksella neuloessa neuloo päät toisiinsa samalla, kun lopettaa silmukat.

Tuubihuivi2

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: