Syvänpunaista silkkiä

Taas kaivellaan arkistojen kätköjä. Tämän puvun tein itselleni jo vuosia sitten, en itseasiassa enää edes muista mihin juhliin.

Punainen_silkkipuku1Lantiohuivi

Materiaalina on dupionsilkki. Puvun yläosan olen tukenut puuvillasatiinilla. En halua juhlapuvuissa käyttää kiinnisilitettävää tukikangasta, koska juhlapukujen kankaat ovat yleensä niin ohuita, että liimakankaan liima saattaa tulla silitettäessä ohuesta kankaasta läpi.

Tähän pukuun tein useampaa käyttökertaa varten pari erilaista huivivaihtoehtoa. Toinen on lantiolla pidettävä ja toinen perinteisempi hartiahuivi. Lantiolle laitettava huivi on suunnikkaan mallinen ja muutaman kymmenen sentin päähän toisesta reunasta siihen on kiinnitetty kaksi D:n mallista lenkkiä, joiden avulla kangas kiristetään sopivalle kireydelle lantiolle.

Deerenkaat

Lantiohuivin_kiinnitys

Tässä myös tuo toinen huivivaihtoehto:

Puku_hartiahuivilla

Hartiahuivia mitoittaessa on muuten tärkeää ottaa huomioon myös huivin kiinnitys. Eli se, että huivi on suorastaan ärsyttävä asuste silloin, jos sen asentoa pitää koko ajan olla korjailemassa ja pitää käsillä kiinni, ettei se putoa. Itse teen hartiahuivit mieluiten mahdollisimman laskeutuvasta kankaasta, jotta se pysyy paremmin paikoillaan, sekä varaan pituutta niin paljon, että huivin saa ihan reilusti solmuun, jolloin saa kädet vapaaksi huivin pitelemisestä.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: