Lisää sertitöitä

Muutama viikko sitten kirjoittelin ensimmäisen postauksen sertitöistäni, nyt seuraa lisää.

WP_20140306_006

Tässä riipuksessa käytettiin ensin kuviomuottia, jolla “kaulittiin”  materiaaliin pintakuvio. Sen jälkeen korun muoto piti leikata sapluunan avulla ja lopuksi istuttaa kivi. Polton ja kiillotuksen jälkeen koru on patinoitu.

WP_20140306_005

Ongelmaksi tässä korussa tuli kiven istutus. Tein nimittäin korusta niin ohuen ja kevyen, että koru irtosi ensimmäisen polton jälkeen. Piti siis hieman porata syvempi reikä sitä varten ja käyttää enemmän hopeasavipastaa kiinnitykseen. Nyt pysyy hyvin. 🙂

WP_20140306_007

Tässä sydänriipuksessa on käytetty samaa tekniikkaa kuin aiemmin kuvaamassani rintakorussa. Tähän koruun käytin viime kesänä kasvattamistani chileistä lehteä. Kuvittelin sen olevan täydellinen vahvoine lehtisuonineen, mutta toisin kävi. Ensinnäkin lehti oli aivan liian ohut ja alkoi kuivuessaan revetä. Tämä tietenkin teki reiän myös siinä vaiheessa vielä kovin ohueen koruun. (Tässä työtavassa siis lehden taakse sivellään kerros kerrokselta ohutta hopeapastaa, jonka annetaan kuivua aina kerrosten välillä.) Ja toisekseen nuo lehden kuviotkaan eivät sitten valmiissa korussa näy ollenkaan niin hyvin kuin olin toivonut.

WP_20140306_009

Piilotin koruun tulleen paikkausjäljen kahden hopealankaan istutettuun puoliporatun helmen taakse. Itse asiassa nuo helmet tuovat koruun kauniin yksityiskohdan, joten ehkä syntynyt reikä olikin onni onnettomuudessa…

WP_20140306_001

Viimeisenä tällä kertaa on pursotustekniikalla tehdyt korvakorut. Niissä on ensin tehty pohja korkkisavesta. Muotin kuivuttua sen päälle pursotetaan tiiviisti savea ruiskusta.

Korkkisaviym

Myönnettäköön, että tähän työhön tarvittavia varusteita katsoessa ensimmäisenä ei tule mieleen hopeakorujen teko… 😉

Kun koru poltetaan, palaa korkkisavi työn sisältä pois ja korusta tulee ontto. Näihin korvakoruihin laitoin sisälle lasihelmet roikkumaan.

WP_20140306_018

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: