Neulo hyväntekeväisyyteen! (Eli neulojan arkihaaste)

Keskeneräiset

Facebookissa on viime viikkoina kiertänyt arkihaaste. Siinä kaikkia mukaan haastettuja on pyydetty kuvaamaan arkeaan viiden päivän ajan ja lataamaan kuvansa profiiliinsa. Vähän sen suuntaisesti mietin tätä seuraavaa haastetta, eli mikä on neulojan “arkea”? Mikä on sitä yksinkertaisinta/nopeinta/kivointa(?) neulottavaa? Yksinkertaiset sukat ja lapaset tietenkin! Niitä ainakin itsellä syntyy “välitöinä” ja automatkoilla, kun ei ole mahdollista seurata ohjetta tarkasti.

Yleensä tähän aikaan vuodesta sukkien ja lapasten tekeminen ei tunnu mielekkäältä, vasta syksyn viileiden ilmojen (ja lankakauppojen ihanien syysvärien) myötä alkaa taas sukkapuikot kilisemään. Joten ajattelinkin nyt haastaa kaikki asiasta innostuvat tekemään sukka- tai lapassetin heinäkuun loppuun mennessä vanhoista, kotoa löytyvistä langoista. (HUOM! Lankalaihistelijat! 😉 ) No voi tietenkin ostaa myös uusia, jos sopivia ei kotoa löydy. 🙂

Ajatuksena olisi siis tehdä SPR:n jatkuvasti voimassa olevaan keräykseen neljän eri koon setti; pikkulapselle, kouluikäiselle, miehelle ja naiselle sopivat sukat tai lapaset. Tai molemmat. Tarkemman koon voi tekijä itse valita. SPR vastaanottaa mielihyvin tällaisia lahjoituksia kriisialueille lähetettäväksi.

Eli siis, toimi seuraavasti:

1. Neulo neljää eri kokoa olevat sukka- tai lapasparit. Liitä parit yhteen jotenkin etteivät lajittelukeskuksessa eksy erilleen toisistaan. Ota kuva valmiista neuleista.
2. Lähetä ne osoitteeseen SPR:n logistiikkakeskus, Kalkun kehätie 4, 33330 Tampere  TAI voit myös viedä lahjoituksesi Kontti-kierrätystavarataloon, yhteystiedot SPR:n sivuilla.
3. Kirjoita blogiisi/facebooksivullesi/johonkin facebookin käsityöryhmään osallistumisestasi haasteeseen, ehkäpä joku muukin innostuu tekemään lahjoitusneuleita!

Olisi kiva myös, jos kommentoisit tämän kirjoituksen kommenttikenttään jos innostut osallistumaan tai myöhemmin, että olet osallistunut. Eli nyt puikot ja langat mukaan kesälomamatkalle ja neulojan perussettiä tekemään!

Muita neuleaiheisia kirjoituksiani voit käydä lukemassa täältä.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: