Kaksipuolinen hopeariipus

Valmis

Koulun haitatessa harrastuksia, on viime aikoina jäänyt käsityöt harmittavan vähälle. Yhden työn kuitenkin olen saanut valmiiksi, joten se esiteltäköön nyt.
Koru on kaksipuolinen riipus, jossa toisella puolella on lilja, toisella siluettimainen valokuva. Tarkoituksenani oli tehdä kuvasta (ja miksei koko korustakin) mahdollisimman patinoituneen näköinen.

Tällä kertaa muistin jopa kuvata työvaiheita, joten vihdoin voin kertoa jotain myös muustakin, kun lopputuloksesta.

Aloitus1Aloitus2

Ihan ensimmäiseksi hopeasavesta kaulitaan sopivan paksuinen laatta. Sen jälkeen leikkasin laatasta sopivan kokoisen soikean (vaikka tässä näyttääkin pyöreältä, huono kuvakulma…) osan, josta tuli pohja.

Aloitus3Aloitus4

Tämän jälkeen leikkasin toisen saman kokoisen soikion, jonka keskeltä leikkasin irti pienemmän saman mallisen kuvion. Tässä vaiheessa kiinnitin riipukseen ripustuslenkin, jonka melkein heti ymmärsin aivan liian pieneksi näin massiiviselle korulle…

Kuvapuoli

Tässä koruun on jo vaihdettu hopeasavesta tekemäni ripustuslenkki, joka sopikin paljon alkuperäistä paremmin. Kun kerrokset (ja ripustuslenkki) oli liitetty toisiinsa veden avulla, työ kuivattiin ja käännettiin…

Lilja1Lilja2

…ja toiselle puolelle askartelin tyylitellyn liljankukan kolmiulotteisena. Sen lehdet on leikattu hopeasavilaatasta ja ohuet koristeet on tehty ruiskusavella.

Eka_poltto

Polton jälkeen työ on kokonaan valkoinen.

Kiillotuksen jälkeen patinoin työn rikkimaksaliuoksella lämpimässä vedessä.

Sitten alkoikin kaikkein haastavin vaihe… Nimittäin valokuvan lisääminen. Aloitin työn Image Transfer Solutionin tuotteiden avulla. Niitä käytettäessä kuva printataan ensin peilikuvana erikoispaperille, josta se siirretään hankaamalla ja veden ja erilaisten aineiden avulla koruun. Tästä prosessista voit käydä katsomassa Sherri Haabin opastusvideon täältä. En ollut tätä työtapaa koskaan kokeillut, eikä toisellakaan yrittämällä tullut ihan täydellistä lopputulosta. Jouduin lopulta hieman parantelemaan kuvaa siluettimaisemmaksi metallimaalin avulla ääriviivoja korostaen. Lopuksi viimeistelin kuvan uv-kovetteisella hartsilla.

Valmis

Tässä siis vielä tämä monta uutta työvaihetta ja monta opettavaista tilannetta tarjonnut koru. ISO kiitos Sallalle opastuksesta ja hyvistä neuvoista työn edetessä. Sallan ihaniin töihin voitte käydä Facebookissa tutustumassa ja tykästymässä täällä.

Advertisement

6 thoughts on “Kaksipuolinen hopeariipus

Add yours

  1. Kiitos Tiia! Tämä on tähänastisista töistäni ollut kaikkein vaativin, mutta myös ihanin tehdä. 🙂 Kivaa saada kokeilla uusia, erilaisia työtapoja.

  2. Kiva, että löysin blogisi (etsiessäni ompelublogeja). Innostuin joku vuosi sitten ostamaan Stokkalta Hopeasavi-kirjan, tilasin savea ja olen yrittänyt tehdä itsekseni jotain kotona. En ole onnistunut kovinkaan hyvin :), mutta täällä Oulussa ei oikein tahdo onnistua kurssittautuminen. Yhden kurssin löysin, ilmoittauduin, menin ja vain saadakseni kuulla, ettei järjestäjältä ollut mennyt tieto kurssin pitäjälle eli tarjolla olikin vain emalointia. Noh, nyt on taas uusi innostus syttynyt!

    1. Kiva kuulla Suvi, että olet kiinnostunut! Ainakin täällä Helsingissä on kyllä tarjolla paljon päivän kursseja, jos joku kerta jaksat lähteä retkeilemään. Käyhän katsomassa täältä: http://hopeasavi.fi/workshops.php
      Tuolla minä itsekin olen käynyt opettelemassa ja käyn kerran kuussa myös avoimessa työpajassa. Laita viestiä, jos olet kiinnostunut tulemaan ja tarvitset vaikkapa kurssin valintaan apua! 🙂

  3. Hei, mutta tuo on hyvä idea! Käyn aina silloin tällöin Etelä-Suomessa sukuloimassa, joten tuon yhden päivän kurssin voisi käydäkin. Sen jälkeen olisi varmaan paljon helpompi jatkaa itsenäisestikin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: