Sertitöitä ja sulavia keväthankia

Olen alkusyksystä saakka tehnyt World Art Clayn sertifionti taso 1:n töitä. Varsinainen kurssi oli siis jo syksyllä, mutta sen jälkeen itsenäisesti tehtäväksi tuli vielä pari työtä. Tänään sain vihdoinkin valmiiksi viimeisenkin ja jätin työt arvioitaviksi.

Tätä iloista hetkeä odotellessa ehdin kuitenkin jo muutama viikko sitten käydä ulkoiluttamassa muutamia sormuksia ja nappasin niistä myös kuvia Tervasaaren rantakivillä hankien sulaessa auringonpaisteessa.

Nauhasormus1Nauhasormus2

Ensimmäinen on nauhasormus, jossa piti hopeasaven lisäksi käyttää myös ruiskusavea. Tässä on ensin tehty leveä nauha, jonka päälle molempiin reunoihin kapeat nauhat ja väliin ruiskusavea. Tämän jälkeen koru on kiillotettu kiiltäväksi.

Kenkäsormus1Kenkäsormus

Toiseen sormukseen vaatimuksina oli tehdä muotti, jolla valmistetaan sormukseen kiinnitettävä koriste. Tämän lisäksi sormukseen piti laittaa hopea 999-langalla kiinnitettävä puoliporattu helmi ja korun pinta tuli harjata rosoiseksi. Viimeisenä koru patinointiin.

Tarkoituksenani oli tehdä muotti jostain luonnontuotteesta, kuten oksasta tai syksyllä kotona kasvaneista chileistä. Kyseisellä kurssikerralla kuitenkin autuaasti unohdin ottaa mukaan mitään sopivaa, joten päädyin käyttämään kaulassa sattumalta ollutta riipusta mallina. Lopputuloksesta tuli ihan hauska ja nyt on myös työkalupakissa korkokenkämuotti mahdollista myöhempää käyttöä varten.

Patinoitu_sormus2

Kolmantena on leveä nauhasormus, jossa vaatimuksena oli zirkoniakivien upotus ja patinointi. Ihastuin tuossa aiemmassa kenkäsormuksessa käyttämääni pinnan harjauksen tuottamaan karkeaan pintaan niin, että käytin sitä tässäkin korussa.

Patinoitu_sormus3

Patinointi antaa korulle paitsi vanhan ilmeen, myös ihania värisävyjä. Tässä sormuksessa säihkyy kullan ja ruskean eri sävyjen lisäksi myös vähän sinistä.

Näiden sormusten lisäksi tein sertifiointikurssilla myös kuusi muuta työtä; korvakorut, kaksi riipusta ja kaksi rintaneulaa. Koitan saada ne kuvattua kunhan aurinko taas seuraavan kerran näyttäytyy, kirjoitan niistä sitten lisää.

Nyt jään odottamaan tarkastettavaksi jääneistä töistä palautetta sekä tietenkin sertifikaattia kurssista. Oli hauskaa! 🙂

Jos olet kiinnostunut lukemaan kyseisestä kurssista lisää, voi käydä tutustumassa siihen täällä.

Advertisement

2 thoughts on “Sertitöitä ja sulavia keväthankia

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: