Väriterapiaa mosaiikkikurssilla

Kissa_ja_mosaiikkiaitaSinien_aita

Mikä ihana viikonloppu takana! Vihdoinkin olin ajoissa ilmottautumassa mosaiikkikurssille kesäkuussa ja sain kuin sainkin paikan! Kurssi järjestettiin viime viikonloppuna Tuusulan Jokelassa Leena Nion opastuksella. Leenan ja hänen vanhempiensa kodin ympäristö on jo taideteos sinänsä, tässä muutamia tunnelmakuvia talon ympäristöstä:

Yhdessä_LeenaNio

Naishahmot ovat Leenalle yksi tyypillinen aihe ja niitä esillä olikin paljon.

IMG_3155

Yksi ehdottomista suosikeistani. Oma lannekin alkoi hytkymään tätä katsoessa.

Hyvin erityylisiä luontoaiheita.

IMG_3167 IMG_3172

Maisemakuvia, joissa on käytetty paljon materiaalia luonnosta; mm. luonnonkiviä ja simpukoita.

IMG_3168 IMG_3173

Leena asuu yleensä Pariisissa, mutta tulee viettämään ensi talven vanhoissa kotimaisemissaan Jokelassa. Leenan järjestämistä kursseista voit lukea lisää täältä.

Kurssipaikassamme järjestetään myös tämän viikon lopulta alkaen mosaiikkinäyttely. Osoite on Tiensuuntie 112, Jokela. Näyttely on avoinna 16.-24.8. klo 11.00-19.00 joka päivä. Suosittelen lämpimästi tutustumaan!

Leenan ateljeehuone, jossa kurssi järjestettiin:

IMG_3180 IMG_3181 IMG_3182

Tämän väri-iloittelun jälkeen ihan hävettää näyttää oma pliisuilla väreillä varustettu ensimmäinen mosaiikkityöni. Tai siis varsinaisen esittelyn kirjoitan vasta, kun työ on lopullisesti valmis, tässä on kuva keskeneräisestä työstä. Työn koko on n.45*45 cm.

IMG_3175 IMG_3176

Kurssi olit todella antoisa ja hauska ja miljöö, kuten sanottu, vertaansa vailla. Kaiken kruunasi Leenan äidin tekemä lounas molempina päivinä tuoreine sämpylöineen. Kiitos mukana olleille sekä erityisesti Leenalle ja perheelle antoisasta viikonlopusta. Parin viikon kuluttua nähdään taas kurssin merkeissä!

Työ on vielä saumausta vaille, joten lähdenkin tästä sekoittelemaan saumauslaastia! 🙂

(Edit: valmiin työn voit käydä katsomassa täällä.)

Advertisement

4 thoughts on “Väriterapiaa mosaiikkikurssilla

Add yours

    1. Tämä kurssi oli mulle monen vuoden toiveiden täyttymys. Hankin ekat mosaiikkitarvikkeet jo yli kolme vuotta sitten, mutta itsekseen ei vaan ole tullut kokeiltua. Kurssilla sai hyvät opastukset muutamaankin eri tekniikkaan ja nyt tulee varmasti tehtyä kotonakin. 🙂

    1. Kiitos Suvi!
      Tänään olen sitä saumannut ja puhdistellut ja ihan totta – kyllähän sekin on kaunis. Tuossa ympäristössä vaan tuntui, että värit ovat uskomattoman pliisut. 😀 Koitan saada kuvattua sen pian luonnon valossa, niin pääsette näkemään, millaiselta se näyttää saumauksen jälkeen. Itse olin yllättynyt, miten paljon (paremmaksi) saumaus työn ulkonäön tekee. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: