Hopeakoruja lumimaisemassa

Eilen oli pitkästä aikaa huikean kirkas auringonpaiste, joten purevasta pakkasesta huolimatta päätin käydä kuvaamassa läheisessä puistossa muutamia viime vuoden aikana tekemiäni hopeakoruja.

Kuva

Tämä ensimmäinen riipus on tehty hopeasavesta ja uv-kovetteisesta hartsista. Lisätietoa kyseisestä kurssista löydät täältä.

Kuva

Tämä riipus on muotoiltu hopeatyöopettajani antaman vinkin mukaan hehkulampun päälle. Näin siihen saatiin hauska kupolimuoto. Polton jälkeen työ on patinoitu rikkimaksalla.

Kuva

Tämän sormuksen tein joululahjaksi. Siinä on alkuun tehty nauhapohja, jonka päälle on kiinnitetty kaksi samanlevyistä nauhaa pienellä välillä. Tuohon väliin olen pursottanut ruiskusavella pieniä pisteitä. Lopuksi työ on patinoitu.

Kuva

Viimeisenä näissä eilen kuvaamissani töissä on ihan ensimmäiset “omin päin” tekemäni korut, riipus ja korvakorut.

Niissä on ensin tehty laattapohja, jonka päälle on laitettu hopeapastaa, johon zirkoniat on upotettu. Näihin on tehty osapatinointi, eli toisin kuin yllä olevissa töissä, jotka on kokonaan upotettu patinointiliemeen, näissä patinointiainetta on sivelty vain osaan korua. Näissä osapatinoinnilla on haluttu korostaa zirkoniakivien kirkkautta.

Kuva

Advertisements