Kotkan lapaset

Kotka1

Lanka: Novitan 7 veljestä, väri 10 ja 7 veljestä raita, väri 857
Puikot: 3,5
Malli: Eeva Haaviston Sata kansanomaista kuviokudinmallia, malli nro 70, Kotka

Tästä samasta kirjasta tein jo yhden mallin viime talvena. Kotkan lapasia aloittelin tuossa viime kuussa sairastaessani, kun ei ollut lankakauppaan mahdollisuutta, vaan piti keksiä jotain kotona olevista langoista. Ohjeen mukaan mallin värit pitäisi olla punainen ja valkoinen, mutta niiden puuttuessa monisävyinen punainen ja luonnonvalkoinen ajoivat asian.

Kotka4

Mallissa ei ollut peukaloa piirretty lainkaan, joten tein sen säveltäen. Se tuli nyt puoli tähdenmittaa sivuun rivistöstä, ei lopulta ehkä kovin kivan näköisesti, mutta en viitsinyt enää purkaakaan kun ensimmäisen olin valmiiksi näpertänyt. Tuossa kirjassa olevassa mallissa on pitkä (n.7cm) resori, mutta tähän tein resoria vain muutaman kerroksen. Jotenkin tuntui, että kivempi, kun malli on kaksinkertaisella langalla kokonaan tehty.

Kotka3

Jostain syystä tämä malli ei nyt sytyttänyt lainkaan. Ehkä syynä oli se, että tämä oli tällainen jämälankaprojekti, tai sitten vaan harmitti, että työ ei ollut loppuun asti valmiiksi suunniteltu, vaan itse jouduin säätämään tuon peukalon kanssa. Noh, oli miten oli, valmista tuli ja tänään piristin sateesta ja synkkyydestä masentunutta mieltäni lankakaupassa. Seuraavaksi taidetaan huovutella! Niin ja kankaita.comista odottelen toimitusta; uusi ompeluhuoneeni on viimein järjestelty ja odottaa kovaa käyttöä!

Kotka2

2 thoughts on “Kotkan lapaset

Add yours

Leave a comment

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑