Pipo ja kaulaliina tosipakkasille

Langat: Hjertegarn Extrafine Merino 120 (100 % merinovilla) ja Permin Angel (70 % kid mohair, 30 % silkki) menekki näihin yhteensä Extrafine merino 6 kerää ja Angel 4 kerää.
Puikot: 5½ pyöröpuikot, sukkapuikot ja huivissa bambupuikot
Ohje: Kaksinkertainen pipo Lankamaailman sivuilta

Tähän alkuun voi kai naurahtaa sarkastisesti, että olipa taas järkiostos nämäkin langat! Tein siis ihan superlämpimän pipo ja huivi -setin ja sitten tämä etelän talvi on ollut mitä on… 😦
Mutta ehkä näillekin vielä joskus on käyttöä, sillä setistä tuli ihan superihana!
Kuvat kävin ottamassa Pirkanmaalla, niin saatiin edes vähän talvea mukaan kuviin.

Langat on siis ihanaa merinovillaa sekä silkki-mohair -sekoitusta. Tosi pehmeän tuntuiset iholla sekä TODELLA lämpimät käytössä!
Huiviin tein 50s ja neuloin (monen erilaisen patentti- ja puolipatenttikokeilun jälkeen) ihan perinteistä oikein, nurin “resorineuletta”. Se tuntui lopulta kaikkein helpoimmalta tehtävältä tv:n katselun ohessa 🙂 Huivin mitat (ilman hapsuja) on 190*18 cm.

Huivin hapsujen kanssa törmäsinkin sitten hassuun ongelmaan! Millainen solmu niihin tehdään, että tulee tasaisen ja siistin näköinen?! Onneksi intterwebin ihmeellinen maailma tuli tässäkin avuksi ja löysin monenlaisia vaihtoehtoja. Päädyin lopulta solmimaan hapsut tämän tutorialin opeilla.

Tätä kirjoittaessani ulkona sataa räntää, mikä ei kyllä yhtään lohduta… Tämän setin käyttö nimittäin vaatii kunnon tuulen ja pakkasen, muuten iskee hiki! Toivotaan, että tulevina talvina a) isot pipot ei heti mene muodista ja b) lunta ja pakkasta riittää! 🙂

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: