Vihreä juhlapuku Itsenäisyyspäiväksi

Taas on tullut se aika vuodesta, kun keitetään kattilallinen glögiä ja linnoittaudutaan sohvalle seuraamaan Tasavallan Presidentin Itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa. Tänä vuonna sain taas ihanan tilauksen; pääsin tekemään tilauspukua itsenäisyyspäiväjuhliin.

Puku1

Kankaana on jälleen Villisilkistä ostettu silkkikangas. Ihana, unelmanohut ja TO-DEL-LA haastava työstää. Silitysraudan kanssa sai olla todella varovainen, tuntui että kankaaseen jää jo pelkästä katseesta jälki. (Puku muuten istuu nuken päällä kuvissa huonosti siksi, ettei vetoketju mahtunut nuken päällä kiinni.)

Puvussa on sifonkihihat, joiden saumat on pussiinommeltu, jottei saumurisaumaa tarvinnut käyttää. Sehän olisi näkynyt ohuesta kankaasta läpi. Samoin hihojen kiinnityssauma miehustaan piti piilottaa päällikankaan ja vuorin väliin, jotta sauma ei näkyisi hihasta läpi.

Puku3

Katseenvangitsijana puvussa on keskeltä leveä, päihin kapeneva vyö, jonka päät laskeutuvat melkein puvun helmaan saakka. Tein myös vyön kanssa samasta kankaasta pienen laukun, mutta siitä sitten unohdin ottaa kuvat… Vyön materiaali on samaa silkkiä, kuin pukukin.

Puku4

Pääntie on takaa samanmallinen kuin edestä. Vyötäröllä on sauma ja helma on hieman kellotettu. Tilaajan toiveena nimenomaan oli, että pukuun ei tule laahusta, vaan että helma on sellainen, että puku päällä on helppo tanssia.

Nyt sitten silmä kovana bongaamaan, näkyykö puvusta vilahdus kättelyjonossa tai sitten viimeistään tanssilattialla.

Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää ja onnea satavuotias Suomi!

 

Aimmat jutut tekemistäni linnanjuhlapuvuista löydät täältä ja täältä.

 

Advertisement

4 thoughts on “Vihreä juhlapuku Itsenäisyyspäiväksi

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: