Nokkossukat

Nokkossukat

Malli: Lyyra
Lanka: Onionin Nettle Sock Yarn (70% villaa, 30% nokkosta), väri 1024, menekki 60g
Puikot: 2,5

Tämäkin lanka oli viime syksynä Lankamaailmasta saamiani näytelankoja. Halusin ottaa kärjestä aloitettavan mallin, että käyttäisin kaiken minulla olevan 100g lankaa loppuun. Olikin vaan yllättävän riittoisaa lankaa, tähän pariin meni ainoastaan 60 grammaa, kun pitempiä varsia en halunnut tehdä.

Nokkossukat3

Lanka oli tosi mukavaa neuloa. Ehkä vähän puuvillaisen tuntuinen. Mukavat kesäsukathan näistä tuli. Ei tosin itselle, koska edelleen olen tosi huono arvioimaan oikeaa kokoa, kun tekee kärjestä aloitettavaa sukkaa. Näistä tuli pari numeroa liian isot omaan jalkaan.

Nokkossukat2

Muutin mallia sen verran, että en tehnyt varteen taakse palmikkoa, vaan ihan perinteistä resoria. Jotenkin ajattelin, että tulee liikaa kuviota, jos tekee vielä palmikkoakin.

Nokkossukat4

Tämä kantapää oli paljon helpompi tehdä, kuin ensimmäisissä kärjestä aloittamissani sukissa. Jostain syystä tuo helppo pitsikuvio aiheutti ongelmia. Millään en meinannut telkkaria katsellessa muistaa tehdä kuviokerroksia oikeisiin kohtiin ja niin jouduin useampaan kertaan purkamaan. Mutta valmista tuli lopulta! 🙂

Nyt on ensimmäinen kevät uudessa kodissa. Syksyllä muutettiin juuri ennen upean ruskan alkua. Silloin kuljin ympäri uutta kotikaupunginosaani huokaillen ja nyt saa taas ihailla. Joka paikka kukkii, vaikka on vasta toukokuun puoliväli!

Maisema

Tässä lenkkipolun varrelta napattu kuva valkovuokkomerestä. Ihana kevät ❤

Advertisement

2 thoughts on “Nokkossukat

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: