Pörrötumput

Pörrötumput1

Malli: Novitan huovutetut lapaset
Lanka: Novitan Joki, väri Kanerva (548), menekki 85 g
Puikot: nro 7

Viime jouluna tein lahjapakettiin huopatossut ja jo silloin tykästyin huovutettuun neuleeseen. Jälleen meni kuitenkin vuosi, ennen kuin pääsin uudelleen tekemään huovutettavaa työtä. Lahjaksi tälläkin kertaa.

Pörrötumput3

Jälleeen meinasi epäusko voittaa, kun laittelin lapasia pesukoneeseen, niin isot ne olivat! Kuitenkin noin tunnin 60-asteisen pyörityksen jälkeen lapaset olivat kutistuneet miltei oikean kokoisiksi; venyttelyä ei tällä kertaa tarvittu juuri lainkaan. Myös kuivatus meni huomattavasti nopeammin kuin edellisellä kerralla ja pääsinkin jo seuraavana aamuna “karstaamaan” illalla pestyjä neuleita. Kissan harjalla jälleen rapsuttelin pinnan ihanan pörröiseksi.

Pörrötumput2

Lahjan saaja tuntui tykkäävän ja nämähän tulivatkin nyt juuri sopivasti ilmojen kylmettyä käyttöön.

Oikein mukavaa ja onnellista uutta vuotta kaikille!

Advertisement

3 thoughts on “Pörrötumput

Add yours

  1. Ihanaa alkanutta vuotta. Joki on ilmeisen hyvä lanka huovuttaa, verrattuna Huopaseen, josta meinasi aina tulla peltiä. Oliko sinulla muovi lapasten sisällä kun laitoit koneeseen?
    Nämä lapaset ovat kerrassaan kauniit!

    1. Kiitos Seija ja hyvää uutta vuotta sinullekin! Huopasta en ole koskaan kokeillutkaan, mutta Joesta tulee kyllä tosi mukavan pehmoiset huovutukset. Ja kyllä, oli muovipussi sisällä, eli ihan tuon Novitan ohjeen mukaan mentiin.

  2. Kiitos taas kommentistasi ja vierailusta blogissani. Olenko muuten maininnut että ollaan kaimoja 🙂 Paula minäkin siis etunimeltäni. Joki lankaa tuossa muutama kerä odottelee tumpuiksi valmistumista. Odotellut jo tovin 🙂 Joskus huopasesta yritin tehdä huopapipoa, sellaista korvaläpällistä ja peltiähän siitä tuli.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: