Ruukkujen tuunausta

Tällä hetkellä tuntuu, että kaikki muut jutut elämässä vie niin paljon aikaa ja energiaa, ettei käsitöille juurikaan jää aikaa. Jotain olen kotonakin kuitenkin tehnyt; parveke sai kevään kunniaksi kivat koristeruukut ja kauniita kasveja niihin. Nyt vaan toivotaan, että onnistun myös kasvattamaan jotain ruukkupuutarhassani!

Ostin alkukeväästä Ikeasta isoja saviruukkuja parvekkeelle.Isojen ruukkujen halkaisija on 39 cm, pienemmän ruukun 30 cm.

Ruukut_ennen

Alunperin oli tarkoitus päällystää ruukut mosaiikilla. Lopulta kuitenkin järki voitti; ruukut olivat jo alunperin melkoisen painavia ja jos siihen lisätään vielä mosaiikit laasteineen sekä laitetaan ruukku täyteen multaa, tulee ruukkujen siirtelystä “miesten hommaa”. Siispä päätin tuunata ruukkuja nätimmiksi jollain vähemmän painoa lisäävällä tavalla.

Ruukut3Ruukut1

Päädyin maalaamaan ruukut valkoisella maalilla (Teknos Futura 20, vesiohenteinen) sekä liimaamaan niihin koristekiviä. Liimana silikoniliima, jolloin kivet pysyivät paikallaan kuivumisvaiheessa, eivätkä lähteneet valumaan ruukun pintaa pitkin.

Ruukut4

Ruukut2

Pienimpään ruukkuun tuli kivikkokasveja, joten niissä koristekivet ovat mullan pinnalla.

Ruukut5

Isoihin ruukkuihin istutin sekä koriste- että hyötykasveja. Hyötykasveina on kesäkurpitsaa, saa nähdä onnistuuko kasvatus ruukussa, en ole aiemmin kokeillut. Muissa ruukuissa parvekkeellamme kasvaa tänäkin kesänä tomaattia, chiliä ja yrttejä. Ei muuta kun tervetuloa aurinko, täällä ollaan jo valmiina! 🙂

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: