Keväänvihreitä neuleita

Kvn1

Lanka: Novitan Nalle väri 314
Puikot sukkapuikot 3,5 ja samankokoiset pyöröt
Langan menekki: kynsikkäät 53g, pipo 62g

KV2

Malli myssyyn on Dropsista. Sen verran muutin mallia, että aloitin kavennukset vasta viitisen senttiä myöhemmin.

Kv3

Kynsikkäiden mallin sovelsin itse:

Luo 48 silmukkaa. Jaa silmukat kolmelle puikolle niin, että kahdelle puikolle tulee 12 silmukkaa/puikko ja yhdelle 24 s, eli tuo koko kuvio. Aloita neulomalla ensin yksi kerros nurin, toinen oikein, kolmas nurin. Tämän jälkeen aloita kuvio 24-silmukkaisella puikolla, muilla neulo kaikki oikein.

Kv4

Kuviona kynsikkäissä on sama kuin myssyssä, eli M.2 kuvio täältä.

Peukalo on tehty toisessa kynsikkäässä kolmen silmukan päähän ensimmäisen 12-silmukkaisen puikon alusta ja toisessa kolmen silmukan päähän jälkimmäisen 12-silmukkaisen puikon lopusta. Aloita peukalon lisäykset, kun varsi on 12 cm pitkä, eli noin neljännen kuviokerran puolivälistä.
Lisäykset peukkua varten ovat seuraavat:
neulo kerrosta ensimmäisen 12-silmukkaisen puikon alkuun. Neulo vielä 3s oikein, tee sitten lisäys eli ota kahden s:n välinen lankalenkki vasemmalle puikolle ja neulo se kiertäen oikein, neulo 2 s oikein, tee lisäys ja neulo loput silmukat puikolla oikein. Jatka mallineuletta ja toista peukalokiilan lisäykset vielä joka 4.krs 5 kertaa. Kiilan silmukkaluku lisääntyy aina 2:lla. Kun olet tehnyt lisäykset valmiiksi, neulo vielä yksi krs ja sitten seuraavaa krs:ta kiilan alkuun. Siirrä kiilan 14 s apulangalle odottamaan. Luo kiilan kohdalle 2 uutta s:aa ja jatka neuletta kuten ennen kiilaa.

Muista tehdä kiila toiseen kynsikkääseen peilikuvaksi, eli kolmen silmukan päähän toisen 12-silmukkaisen puikon lopusta.

Kun kynsikäs on mielestäsi sopivan mittainen (näissä omissani on toistettu tuo M.2 kuvio seitsemän kertaa) neulo vielä kerros nurin, toinen kerros oikein ja kolmas nurin ja päättele silmukat. Myös peukalossa on nurjat ja oikeat kerrokset ennen päättelyä estämässä neuleen rullautumista.

KV5

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: