Kisakuume nousee!

Nyt sen uskaltaa julkaista. 🙂 Olen mukana Kangaskapina-verkkokaupan järjestämässä juhlapukukilpailussa! Kilpailusta voit käydä lukemassa lisää täällä. Kilpailun vaiheita seurataan myös Kangaskapinan Facebook-sivuilla.
Kangaskapinan kevään juhlakangasmallisto on juuri julkaistu ja oma kangastilaukseni tehty. Viikonloppuna oli kova inspiraatiokuvien selaaminen.

AMcQ_kol

Alexander McQueen: Savage Beauty

 

Välillä on ihanaa selata ihan yliampuvia pukuja, koska niistä saattaa saada hauskoja ideoita omien pukujen yksityiskohtiin.

AMcQ_kol2

Alexander McQueen: Savage beauty

 

Suunnitelmanani on tehdä juhlapuku itselle, koska aikataulu on sen verran tiukka, etten ole alkanut kysellä ketään kavereista malliksi. Itselle voin tehdä puvun sovitusnuken avulla.

Tässä pari omasta hyllystäni löytyvää ihanaa kirjaa, joista on usein ennenkin tullut etsittyä ideoita:

Kirjat

Vintage fashion – muodin vuosikymmenet, jossa esitellään 1900-luvun naisten pukeutumista sekä Alexander McQueenin Savage Beauty. Jälkimmäisen ostin New Yorkin matkalta muutama vuosi sitten, kun satuin METiin McQueenin näyttelyyn, jossa kaikki nämä kirjassa olevat puvut olivat esillä. Vieläkin tulee kylmiä väreitä, kun ajattelen sitä näyttelyä, oli upea! Niimpä uhmasin matkalaukun painorajoituksia ja raahasin tämän tiiliskiviopuksen omaan kirjahyllyyni.

VinFa_kol

Vintage fashion muodin vuosikymmenet

 

Molempia näitä tulee aina silloin tällöin selailtua erilaisia pukuideoita etsiessä.
Nyt olen siis saanut mallin jotenkin hahmoteltua – siis tarpeeksi tarkasti, jotta pystyin kankaat tilaamaan. Tarkoituksena on tehdä kaavat alusta asti itse, osan teen suoraan nuken päälle muotoilemalla. Tosi mukava tällainen ompeluhaaste, mielenkiinnolla odotan millainen kilpailun sato on! 🙂

 

 

Advertisements