Kirjeriipus

Nyt on ollut syksyn ajan niin monta rautaa tulessa, ettei ole juuri muille kädentaidoille ollut aikaa, kuin joinakin iltoina neuleille tv:n äärellä.

Kirjeriipus1

Koska uusia töitä ei ole valmistunut, esittelen vuosi sitten tekemäni korun, joka on kyllä tuolla korugalleriassa, muttei ole sen kummempaa esittelyä vielä saanut. Eli tämä on hopeasavesta tehty kaksiosainen riipus, jonka ohjeen löysin aiemmin esittelemästäni The sweet & men´s design book:sta.

Työssä on ensin kuvioitu litteäksi kaulittu savi kuviolaatalla, jossa on peilikuvana “kirje”. Tämän jälkeen savesta on leikattu sopivan muotoinen suorakulmio. Päällimmäisen osan olen tehnyt hopeasavipastalla kasvin lehden nurjalle puolelle. Leikkasin lehden sydämen muotoiseksi ennen pastan sivelyä.

Kirjeriipus2

Kun molemmat osat oli poltettu ja kiillotettu, ne patinoitiin ja porattiin reikä sopivaan kohtaan kiinnityslenkkiä varten. Sekä korussa olevan kiinnityslenkin että ketjun patinoin erikseen, sillä valmiit hopeaosat patinoituvat eri nopeudella (huomattavasti hitaammin) kuin hopeasavesta tehdyt osat.

Tämä koru on yksi ensimmäisistäni ja huomaan joka kerran sen esiin ottaessani aloittelijan virheet. Mm. kirjeosassa on uurteita, jotka johtuvat joko liian ohuen tai liian kuivan saven käsittelystä. Toisaalta, voihan ne tulkita myös rypyiksi kirjepaperissa…

Kaikesta huolimatta tästä riipuksesta on tullut yksi suosikeistani, pienet virheethän vaan lisäävät käsin tehdyn tuntua, eikö? 🙂

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: