Aarteita lapsuudenkodin vintiltä

Kesämekko_kol

Kesälomalla kotipuolessa ollessani äiti keksi esitellä vanhoja kankaita vintiltä. Vanhalla kotipaikkakunnallani oli aikanaan toiminut mm. vaate- ja sisustuskankaita painanut yritys, jonka tehtaanmyymälästä äiti oli aikanaan hamstrannut kankaita omaan käyttöön. (Onneksi) kaikkia kankaita ei ollut aikanaan tullut käytettyä, vaan muutama helmi oli jäänyt kolmeksikymmeneksi (!!!) vuodeksi odottamaan minua.

Uskomatonta kyllä; aika ei ollut tehnyt pahojaan kankaille. Pimeässä värit olivat säilyneet mainiosti ja kiitos ahkeran kissapartioinnin myöskään hiiret tai muut eivät olleet päässeet kankaita tuhoamaan. Löin  löytöni ensin pesukoneeseen ja jo narulle kuivumaan ripustaessa pääsin ihailemaan näitä aarteita, niiden värejä ja hyvää laatua.

Fotor081892817

Tämän ensimmäisen mekon tein Suuren Käsityölehden kaavoilla. Kaavat ovat numerossa 7/2014, eli samassa, jonka kaavoilla olen tehnyt jo yhden kesävaatteen aiemminkin. Malli on Paola Suhosen suunnittelema.

Fotor08189305

Ohjeesta poiketen en käyttänyt vuorikangasta, vaan pääntielle laitoin kaitaleet ja kuminauhakujaan käytin pienen kaistaleen vuorikangasta. Malli on mielestäni todella nätti, etenkin leveä, kauniisti laskeutuva hiha. Helma on kyllä tosi lyhyt, joten jos (tai kun) tällä mallilla tulee tehtyä toinenkin mekko, täytyy muistaa lisätä helmaan vähän pituutta. Myös kuminauhakujan kohtaa pitää vähän mallata, ehkä se tässäkin mekossa tulee vielä nostettua viitisen senttiä ylemmäs.

Edit: Toisen jutun vinttilöydöistä voit käydä lukaisemassa täällä.

Viikonlopun neulenyyttärit

Olin lauantaina tutustumassa uusiin ihmisiin ja mm. toisiin käsityöbloggareihin neulenyyttäreiden merkeissä. Nyyttärit olivat Seijan luona Kanta-Hämeen seudulla ihanissa maalaismaisemissa. Tässä muutama tunnelmakuva lauantailta. Kiitos vielä kerran Seijalle sekä muille uusille tuttaville, oli oikein mukavaa!

IMG_3245 IMG_3248

Kesälampaat pitävät huolta talon ympäristöstä.

IMG_3258  IMG_3254

Ihana vanha päärakennus.

IMG_3231IMG_3252

Uudet ystävykset Leo ja Orvokki vauhdissa (oik.). Leolla ikää 3 kk.

Advertisements