Kesämekko eläinkuosista – sekä pientä kritiikkiä kaavalehden leikkuuohjeista

Eläinkuosinen_hellemekko

Tähän ihanan helppoon ja nopeasti ommeltavaan mekkoon kaava ja ohje on Suuren käsityölehden viimeisimmässä numerossa, eli 7/2014.

Ihana viskoosikangas on hankittu Materialsista Yrjönkadulta. Ostin kankaan muutama viikko sitten ja tarkoitus oli tehdä toppi, mutta nähdessäni lehdessä tämän mallin, totesin että kangas ja malli käy täydellisesti yhteen! Ongelmana vain oli, että olin ostanut kangasta vain 90 cm, kun ohjeen mukaan kangasta tarvitaan yli puolitoista metriä.

Kaavalehti7_2014

Leikkuuohjeessa oli neuvottu leikkaamaan samasta kankaasta täysvinoa nauhaa pääntien ja kädentien kaitaleisiin. Itse sain kuitenkin nämä täysvinot leikattua – muutamalla ylimääräisellä saumalla tosin – etu- ja takakappaleen (koko 36) väliin jäävästä kankaasta. Kuminauhakujan tein vuorikankaan suikaleesta.

Eläinkuosimekko

Kaitaleet voi aivan yhtä hyvin tässä mekossa tehdä myös sopivan värisestä vinonauhasta, näin säästyy yli puoli metriä kangasta. Ehkä tästäkin vaihtoehdosta kannattaisi leikkuu- ja ompeluohjeissa mainita?!

Tuosta heinäkuun Suuresta käsityölehdestä vielä muutama sana. Tilasin lehden keväällä käsityömessuilta. Pari ensimmäistä saamaani lehteä ei vaikuttanut kovin kummoisilta, mutta kesän numeroihin taso on parantunut huimasti! Tässäkin lehdessä on vielä monta mallia, jotka tulevat itselle toteutukseen. Suosittelen vilkaisemaan lehteä vaikka seuraavalla kirjastokäynnillä! 🙂

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: