Paitapuseron helppo tuunaus ja tunnustus – vihdoin

Sin_ja_pun_kol

Tähän paitamalliin sain idean Pinterestistä. Täältä löydät tuon ko. postauksen, jossa näet myös, miten paitapusero on leikattu. Itse en halunnut kuminauhaa hihansuihin, joten tein vähän kapeamman hihan ensimmäiseen puseroon.

Tein ensin sinisen paidan, jossa sattui purkaessa pikku vahinko… eli onnistuin tekemään miehustaan reiän purkaessani taskua irti paidasta. Tästä johtuen paidasta tuli lyhyempi, kuin olin ajatellut.

SIninen_paita_kol

Toinen, alunperin ihan saman mallinen paita oli vaaleanpunainen. Väri ei itselleni sovi, mutta tein sen ystävälleni. Leikkasin siihen vähän lisää leveyttä hihansuuhun, jotta sain siihen hieman laskeutuvuutta. Tässä puserossa käytin koko miehustan pituuden, eli tästä tuli viitisentoista senttiä sinistä paitaa pitempi.

Leveämpi hiha

Taskua (varovasti!) irrottaessani löysin kuitenkin ikävän yllätyksen…

Reikä

Kuten kuvassa näkyy, tuossa napinläven oikealla puolella on teollisuudessa käytettävä merkki taskun paikasta. Eli taas törmäsin reikään… tällä kertaa se oli kuitenkin hyvin pieni ja tehty niin, ettei se lähde purkautumaan. Ratkaisinkin sitten ongelman ompelemalla pienen rusetin peittämään reikää.

Lyhythihaiset_paidat

Aiemmat kauluspaidan muokkaukset voit käydä lukemassa täältä ja täältä.

 

Ilosofiaa kävi täällä

Käsityöblogeissa on tästä keväästä alkaen kiertänyt “tunnustus”, jossa listataan Ilosofiaa-blogin aloittama haaste, joka kuuluu näin:

Ilosofiaa was here tunnustuksen idea lähti siitä, kun törmään silloin tällöin blogeihin joissa tuntuu heti kotoisalta. Se voi olla blogin ulkoasu, ihanat käsityöt, kauniit kuvat tai se tunnelma tai ensivaikutelma jonka blogista saa, kun sinne ensimmäisen kerran astuu sisään. Ihan kun kotiin tulisi. Tuntuuko tutulta?
Tämä tunnustus lähtee siis kiertämään blogimaailmaa ja antamaan tunnustusta niille kaikille ihanille ja kotoisille blogeille. 
Ilosofiaa was here tunnustuksen mukana tulee myös pieniä velvollisuuksia.
1.Tunnustus jaetaan kolmelle omasta mielestä kotoisalle blogille. Sellaiselle, joka aina saa palaamaan takaisin ja takaisin. Muutamin sanoin blogia kuvaillen kerrot miksi juuri tämä blogi saa tunnustuksen.
2. Linkitä blogit joille olet antanut tunnustuksen takaisin Ilosofiaa http://ilosofiaa.blogspot.fi/ blogiin vaikka kommentoimalla jotain postausta. Lisään itse kaikki linkitetyt blogit omaan listaani joille teen oman sivun omaan blogiini.

3. Tämä tunnustus on tarkoitettu käsityöblogeille tai ainakin osittain käsitöitä käsitteleville blogeille.
Olin yllättynyt ja tositosi iloinen, kun minun blogini sai tämän tunnustuksen pari kuukautta sitten Hippusia-blogissa Johannalta. Bloginihan on kuitenkin vielä melkoisen uusi, joten olen aina yhtä iloisesti yllättynyt, kun saan palautetta blogista.Oma tunnustukseni siirto eteenpäin on jäänyt valitettavan pitkään mietintään, mutta tässä nyt oma listani:
1. Puuvillan kesyttäjä – ihanan monipuolinen blogi, kaikkea mahdollista neuletöistä betonin valamiseen ja mosaiikkiin!
2.Tuijan jutut – tämäkin monipuolinen blogi ja Tuijan profiilin perusteella hassun paljon itseni kaltainen bloggari. 🙂 Ihanaa inspiraatiota saa näistäkin sivuista!
3. Hetkiä Heimolasta – tämän blogin sivuilla jos missä tuntuu kodikkaalta!
Ihania, inspiroivia ja hyvää mieltä tuovia blogeja on vaikka kuinka paljon. Tässä nyt kolme suosikkiani, jotka mielestäni parhaiten vastaavat Ilosofian haasteen sisältöä.
Advertisement

2 thoughts on “Paitapuseron helppo tuunaus ja tunnustus – vihdoin

Add yours

  1. Kiitos tunnustuksesta! Aion todellakin laittaa sen eteenpäin! 🙂

    Sinunkin blogia on mukava lueskella, kun selvästi ollaan molemmat kiinnostuneita samantyyppisistä käsitöistä. 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: