Helletoppi neuloen ja virkaten

Neulottu ruskea helletoppi

Nyt se on vihdoin valmis! Aloitin tämän työn jo joskus viime kesänä. Silloin kelien kylmetessä se jäi kesken (lankojen päättelyä vaille…) ja löysin sen vasta nyt. Mutta langathan oli nopsasti päätelty ja nythän onkin mitä parhaat ilmat tällaisen vaatteen käytölle!

Malli on Vihreän Vyyhdin neulemalleista, voit käydä vilkaisemassa täällä; “toppi, jossa virkattu pitsihelma”.

Helletoppi_pitsi

Eipä tuo lopputulos nyt ole läheskään yhtä upea kuin mallissa, mutta tämä onkin elämäni ensimmäinen työ, jossa olen yrittänyt ottaa selkoa virkkauskuvion ohjeesta. Itkua ja hammasten kiristystähän se oli, joten sen suuremmat kuviovirkkailut saavat kohdaltani jäädä ainakin toistaiseksi. En vaan yksinkertaisesti ottanut mitään selkoa, miten nuo kuvion keskelle virkatut kukat PITÄISI tehdä, joten annoin itselleni taiteilijan vapauden tehdä jokaisesta vähän erilaisen. 🙂  Välttää kyllä omaan käyttöön.

Helletoppi_yläosa

Lankana on tuo ohjeessa mainittu Candy, tummempi ruskea. Ohjeen sain Vihreästä Vyyhdistä kaupanpäällisinä, kun ostin langat.Puikot ja koukku ovat ohjeessa mainitun kokoisia. (Ja ohjettahan en tietenkään tähän hätään mistään löytänyt…)

Vihreä Vyyhti on muuten muuttanut uusiin, hienoihin tiloihin, ihan lähelle vanhaa Hakaniemen kauppahallin liiketilaa. Eli samoilla kulkuyhteyksillä pääsee lankaihanuuksien keskelle edelleen. Tilat ovat isommat ja langat paremmin esillä, samoin mallilehtiä ja -kirjoja. Ja myös työnurkkaus löytyy, jos inspiraatio iskee niin kovasti, ettei malta lähteä pois liikkeestä, vaan haluaa päästä heti työhön käsiksi. 🙂

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: