Kaavojen jäljentämisestä ja säilytyksestä

Olen luvannut kertoa blogissa myös hyväksi havaitsemiani työtapoja, joten tässä pari juttua…

Käytän aina kaavoja piirtäessäni viivotinta. Sillä saa paljon siistimpää ja suorempaa järkeä ja myös paljon nopeammin, etenkin pitkiä suoria piirtäessä. Omat kaavaviivottimeni on aikanaan kouluun hankittu kaavoituksen tunnille.

Viivottimet

Pitemmässä viivottimessa on 60 ja 36 senttiset sivut, sekä pitkä kaareva reuna, joka auttaa mm. helman kaaren piirtämisessä.

Myös kaariviivaimia on kirjakaupoista saatavilla, mutta niitä ei itse tule juuri muuten käytettyä kuin silloin, kun piirtää kaavaa ihan alusta lähtien, eli ei siis jäljentäessä.

Kuva

Sitten kaavojen merkinnästä. Laitan itse aina kaikkiin kaavoihin merkinnän myös siitä, kuinka monta osaa kyseisessä vaatteessa on. Esim. tässä kuvassa olevassa mekossa on yhdeksän kaavaa, joista piirustuksen alla on nyt toinen. Näin pysyt laskuissa mukana kun olet kaavat leikannut, että kaikki kaavat on tallessa.

Jos teen vaatteeseen joitakin sovitusmuutoksia, kirjoitan niistä muistiinpanon aina myös kaavaan.

Sitten vielä kaavojen säilytyksestä. Kirjoittelinkin jo aiemmin tavastani säilyttää kaavoja minigrippusseissa ja se sai kiitosta sekä täällä että facebook-ryhmissä. 🙂 Tässä tämä vielä uudelleen:

Kaavat
Eli kaikki kaavat minigrippussiin, josta voi painella ilmat pois ennen sulkemista. Leikkuutähteistä pala kangasta vielä malliksi, niin muistuu helpommin mieleen, mikä kaava on kyseessä. Jos kangasta ostaessa on saanut mukaan kangastietoja, voi nekin laittaa samaan pussiin, ompahan sieltä löytyvissä, jos joskus tarvitsee tarkastaa hoito-ohjetta tai etsiä lisää samaa kangasta.

Nämä minigrippussit saa muuten hyvin säilymään esim. tyhjässä kopiopaperilaatikossa. Siinä on yleensä myös kansi mukana ja laatikko on suhteellisen tukeva. Halutessaanhan sen voi päällystää vaikka tapetilla tai kankaalla, jos paperinvalmistajan logot häiritsevät silmää. 🙂

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: