Vitsi, mikä pitsisukka!

Sukat

Malli: Novitalta, löytyy täältä
Puikot: 3,5
Lanka: 7 veljestä / 011

Nähdessäni näiden sukkien mallin ensimmäistä kertaa Novitan sivuilla rakastuin malliin välittömästi. Ihanan kevyt ja naisellinen malli, vaikka tehty kuitenkin kunnon villalangasta!

Yläosan pitsi

Kun varren yläosassa olevasta pitsistä pääsi “yli”, oli malli hyvinkin helppo ja nopea tehdä. Eli voin suositella tätä mallia kyllä toisillekin aloitteleville tumpeloille! 🙂  Kun ensimmäisen mallikerran saa tehtyä, sen jälkeen alkaa sujumaan.

Olen viime kuukausina huomannut ihan suotta pelänneeni aina noita neuleohjeiden piirustuksia. Jotenkin olen kuvitellut että jos ohjeessa on muuta kuin oikeaa ja nurjaa sekä kavennuksia, sitä ei kannata “maallikon” kokeilla. Että ne mallit on vaan lajiin vihkiytyneitten juttuja, mutta yllätys, yllätys, olen alkanut itsekin selättämään moisia aarrekarttoja. Joten kannustan kokeilemaan rohkeasti!

Sukan varsiKärki

Ohjeesta poiketen en tehnyt näihin kärkeen nauhakavennusta, vaan sen (mielestäni) helpomman, eli kavensin jokaisen puikon alussa ja keskellä. Mielestäni sellainen kärki mukautuu paremmin jalkaan kuin jalkaan, jos se, kenelle neulot, ei ole aina paikalla sovitusta varten.

Kevyen mallinsa ansiosta nämä käy vaikka kesäsukiksi! 🙂

Advertisements