Paksua palmikkoa polvisukkiin

Lanka: 7 veljestä, väri 653

Puikot: nro 4

Ohje löytyy Novitan sivuilta, täältä.

Jostain syystä olen vuosikausia arastellut isompien kuvioiden neulomista. Koska kuitenkin vähän aikaa sitten neulomani palmikkosetti onnistui mainiosti eikä ollut edes kamalan vaikea toteuttaa, uskaltauduin paksupalmikkoisten polvisukkien kimppuun.

WP_20140215_007

Kuvio on siis kuin vanhanajan pullapitko; neljästä osasta letitetty. Paitsi kauniin ulkonäön, etuosan letti antaa sukalle myös joustoa sekä tietenkin sitoo sisäänsä ilmaa ja lämmittää siten.

Lankana oli joulun aikaan Novitan myymälän alekorista mukaan hypännyt poistomyynnin 7 veljestä. Menekki reilu 200 g, eli puolitoista kerää. Näistä sukista tein ihan tarkotuksella itselle vähän isot, eli noin 38 kokoiselle jalalle. Käyttäjää niille ei vielä ole, vaan sukat on pakattu koriin, mihin kerään sellaisia neuleita, jotka menevät joulun alla keräyksiin vähävaraisten joululahjoiksi. Viime joulun alla harmitti, kun keräysten alkaessa oli niin paljon muita kiireitä, etten ehtinyt neuloa mitään, joten nyt olen ainakin ajoissa. Nyt tuolla on odottamassa jo kolme sukkaparia ale- ja jämälangoista tehtyjä “kunhan-tässä-nyt-neulon -sukkia”, joille ei siis ole vielä vastaanottajaa. Eiköhän niistä joku vastaanottaja sitten aikanaan ilahdu! 🙂

Kuva

Sukkiin tuli ns. nauhakavennus kärkeen. Kavennuksesta sinällään tuli ihan siistin näköinen, mutta itseäni jäi mietityttämään, missä vaiheessa kavennusta palmikko olisi kannattanut lopettaa. Koska ohjeessa ei siitä mitään mainittu, tein palmikkoa niin kauan kun silmukoita riitti ja kärki on tämän näköinen:

WP_20140224_005WP_20140224_004-1

Ehkä seuraavalla kerralla kokeilen, miltä näyttää, jos lopetan palmikon jo silloin, kun kavennukset alkavat, kärjestä tulee siten ehkä vähän tasaisempi.

Joka tapauksessa (taas kerran) kiva kokeilla uutta mallia. Ehkäpä tällä mallilla tulee tekaistua vielä pari itsellekin. 🙂

Advertisements