Kirjoneuleinnostus lähti lapasesta

Pari viikkoa sitten luin Langan päästä kiinni -blogista ihanista sydänlapasista. Malli vaikutti niin kauniilta, että pakkohan sitä oli kokeilla. Kuinka ollakaan omasta lankavarastosta löytyi vielä ihan samaa, upeissa punaisen sävyissä hehkuvaa lankaa, mitä tuossa näkemässäni parissa oli käytetty.

WP_20140127_024-1WP_20140127_028
Kyseisen mallin ohjeen voit käydä katsomassa Pitsiä ja palmikoita -blogista.
Lankana aiemmin palmikkoneulesetissä käyttämäni Novitan 7 veljestä väri 44 sekä 7 veljestä raita, väri 857. Puikot 3,5.

Kun vauhtiin pääsin ja opin muutaman perusniksin lankojen vaihtamisesta, alkoi neulominen sujua ja valmista syntyä. Tästä parista tuli täydellisesti omiin käsiini sopivat ja ihan älyttömän lämpimät; onhan niissä kauttaaltaan kaksinkertainen lankakerros:

WP_20140126_011

Neuloessani huomasin, että työtä helpottaa kummasti se, että tulostin ja käytin vanhaa kunnon leikkaa-liimaa-askartele -tekniikkaa ja laitoin nuo ohjeessa olevat piirroskuviot rinnakkain. Merkitsin sitten punaisilla pystyviivoilla puikkojen vaihtumiskohdat, joten oli helpompi seurata missä kohtaa kuviota ollaan menossa.

WP_20140127_022

Ja tämän jälkeenhän rakkaus kirjoneuleisiin on syttynyt ja toinen lapaspari piti tehdä samantien, nekin kaapista löytyvistä langanjämistä.

WP_20140127_025WP_20140127_030

Näihin löysin ohjeen Kotilieden neuleohjeista. Lankana Novitan 7 veljestä väri 10 ja punainen lanka on sama kuin edellisissä eli 7 veljestä raita, väri 857. Puikot nro 4, eli näistä tuli vähän isommat. Tuota raitalankaa käytin näihin vain yhdestä kerästä, joten ihan ei nuo värin vaihtumiset mene samassa tahdissa.

Ohjeita verratessa täytyy sanoa, että työn tekeminen on PALJON helpompaa silloin, kun koko lapasen kuvio on piirretty näkyviin. Näissä jälkimmäisissä oli vain mallikerta näkyvissä piirroksessa, joten kavennusten kohdalla joutui tekemään aika tarkkaa työtä, että sai värit pysymään kohdillaan.

WP_20140127_026

Mutta ihanat ja tosi lämpöiset tuli molemmista. Ja sen verran olen jo hurahtanut kirjoneuleisiin, että yksi aihetta koskeva malliohjekirja on jo tilauksessa. Eli palaan asiaan myöhemmin! 🙂

Advertisement

4 thoughts on “Kirjoneuleinnostus lähti lapasesta

Add yours

  1. Toimiipa sydämet hyvin noissakin väreissä. Itse olen sydämiä tehnyt, mutta ehkä vieläkin koukuttavammaksi koin Maatuska-lapaset. Ihanat kerta kaikkiaan. Itse tulostan myös aina isoksi kaaviokuvat ja teen pystyviivan. Lisäksi minulla on ristipistoihin kuuluva metallilevy+ pitkä magneetti. Seurattava kohta pysyy todella hyvin paikoillaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: