Unelmankevyt häämekko

Muutama kevät sitten pääsin tekemään ihanaa, vähän tavallisesta hääpuvusta poikkeavaa morsiuspukua. Yleensähän kaikki haluavat pitkän puvun laahuksella (tunnustan, myös minä itse, mutta siitä kerron toisella kertaa… 🙂 ) mutta tämä morsian oli ihastunut 50-luvun tyyliseen leveähelmaiseen unelmankevyeen mekkoon. Inspiraatiokuvan voit käydä vilkaisemassa täältä.

Lähdimme metsästämään sopivaa kangasta. Kauaa ei onneksi tarvinnut etsiä, vaan täydellinen kangas löytyi Villisilkistä. Ihastuimme molemmat tähän ihanan ohueen silkkikankaaseen, johon oli ommeltu samasta kankaasta olevia ympyröitä. Tämän läpikuultavan kankaan alle valittiin luonnonvalkoinen satiinisilkki samasta liikkeestä.

Kangasnäyte

Hieman haasteita asetti tuo malli, jossa yläosa on tiukan istuva ja helma kevyen laskeutuva. Päädyin lopulta tekemään sauman vyötärön kohdalle, jotta  yläosa saatiin tehtyä tukevaksi korsettimalliseksi ja helma saatiin tehtyä niin, että kangaskerroksia ei tarvinnut ommella pitkittäissaumoista toisiinsa vaan saatiin ne laskeutumaan omina kerroksinaan kauniina ja ilmavina.

Tältä lopputulos sitten näytti: (kuva Juuso Paloniemi)
Kuva Juuso Paloniemi
Vyötärösauman häivytin näkyvistä purkamalla leikkutähteeksi jääneistä paloista irti ympyröitä ja ompelemalla ne käsin samoihin linjoihin, jotka siis täytyi leikkuussa muistaa kohdistaa mahdollisuuksien mukaan yhteinäisen vaikutelman aikaansaamiseksi. Päällikankaan saumat ompelin pussiin, koska siten sain mahdollisimman siistin ja näkymättömän lopputuloksen.

Täytyy myöntää, että ensin alkuun tämän puvun rakenne tuli uniinkin, kun pähkäilin oikeaa tekotapaa. Sitten yhtenä yönä pomppasin kesken unien istumaan ja piirsin äkkiä ylös suunnitelman, joka oli unen aikana muotoutunut. Ei sitä turhaan sanota, että joittenkin asioitten päälle on syytä nukkua yön yli. Joskus aivot saavat hienoja ratkaisuja aikaan levossa!

Olen edelleen tosi ylpeä tästä puvusta, se on ehdottomasti yksi kauneimmista, jonka olen koskaan tehnyt. Teknisesti melko vaativa ja täydellisesti kantajalleen sopiva.

Tässä vielä pari kuvaa hääparin kotialbumista. Molemmat kuvat on ottanut valokuvaaja Juuso Paloniemi.

Kuvaaja Juuso Paloniemi Kuvaaja Juuso Paloniemi

Tämän puvun tilaaja pitää muuten omaa yritystään nimeltä Kuviokioski. Käythän tutustumassa Tiinan ihaniin tuotteisiin täällä!

Ei tullut kässämaikkaa -blogi luettavissa nyt myös Bloglovin´in kautta, käythän lisäämässä blogilistaasi. 🙂

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: