Ruutumekko

Aiemmassa postauksessa mainitsin vähän aikaa sitten tekemäni kangasostokset. Tällä viikolla ompelin ruutukankaasta mekon. Kuviollisen kankaan leikkuussa ja ompelussa on muutamia muistettavia juttuja, joista tein ihan erikseen vinkkipostauksen, jonka voit käydä lukemassa täältä.

Mutta asiaan. Ruutujen kohdistus onnistui tällä kertaa kohtuullisen hyvin ja lopputulos näyttää tältä:

Mekko_edestäSivukuvaTakaa

Vyötärö

Mallin mekkoon otin Sara Almin ja Hannah McDevittin Kuuluisat vintagemekot -kirjasta. Se on hyvä helppoja ja yksinkertaisia perusmalleja sisältävä opus, jossa on myös selkeät kuvitetut ompeluohjeet. Käyttämäni malli on Jackie ja kangas on Eurokankaan Siciliana, polyesteri/viskoosisekoite.

Sara Alm & Hannah McDevitt Kuuluisat vintagemekot
Alm & McDevitt Kuuluisat vintagemekot Sara Alm & Hannah McDevitt Kuuluisat vintagemekot

Valmista tuli ja ohjeet voi pakata arkistoon. Siitä tulikin vielä mieleeni laittaa vinkkinä omien kaavojeni säilytystapa. Kaikilla paljon ompelevilla kaavoja kertyy nurkkiin ja ainakin ne kaikkein toimivimmat on järkevää säilyttää. Itse säilytän kaavat minigrip-pusseissa, johon päälle laitan kaavan tiedot ja pussiin leikkaan myös kangaspalan, jolloin helpommin muistaa, mistä vaatteesta on kysymys. Jos kankaasta on saanut tarkempia tietoja, voi sen lapun sujauttaa pussiin säilytykseen. Pysyy siistinä ja tallessa myös myöhempää käyttöä varten! 🙂

Kaavat

Advertisement

2 thoughts on “Ruutumekko

Add yours

    1. Ei muuta kun käyttöön sitten vaan! 🙂 Itse käytän litran pusseja, siihen saa isonkin helman taiteltua ja menee pieneen tilaan kun ilman saa puserrettua pussista ulos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: