Silkkinen juhlamekko kenkien kaveriksi

Tein muutama vuosi sitten ystäväni kanssa vaihtokaupat. Hän oli ihastunut minulta lainaamaansa nahkatakkiin, minä taas hänen iki-ihaniin juhlakenkiinsä. Sovimme vaihtokaupoista, hän voisi pitää nahkatakin, jos onnistuisi löytämään minun kokoani olevat samanlaiset kengät silloisesta kotikaupungistaan Lontoosta. Molempien iloksi kengät löytyivät ja pääsin miettimään, minkä kanssa niitä pitäisin. (Myönnän kotioloissa pitäneeni kyseisiä ihanuuksia verkkareidenkin kanssa, mutta ihmisten ilmoille piti keksiä jotain nätimpää.)
Image

Vaikka olikin kesä, en millään löytänyt sopivaa kangasta, ainoa löytämäni oli polyesterisatiininen yksivärinen kangas. Ajattelin, että siitä tulisi ehkä vähän yksitoikkoinen kokonaisuus, joten päädyin käyttämään lempiväriäni vihreää fuksian kanssa.

Vihreä_puku1

Vyö ja kengät ovat luonnonvalossa ihan samanväriset, tässä valitettavasti värit näyttää pahasti erilaisilta…

Tein yläosan aiemmin tekemäni korsetin kaavalla, katkaisin sen pari senttiä vyötärön alapuolelta ja tein sen ympärysmitan mukaan täyden kellohelman. Yläosan saumat tuin rigilene-nauhasta leikatuilla tuilla.

Vinkki: Monesti näkee näitä olkaimettomia mekkoja, joiden selkäpuolelta paistaa rintaliivit. Kannattaa ommella liiveihin ja pukuun pienet muoviset painonepparit, ne pitää liivit paikallaan ja piilossa puvun alla, eikä tarvitse myöhemmin harmitella valokuvista, että alusvaatteet vilkkuu… Nepparit saa kiinnitettyä parilla pistolla ja ne on myöhemmin helppo myös poistaa, ei jää jälkiä pukuun eikä liiveihin!

Tällä hetkellä etsinnässä on sopiva mekkokangas näille ihanuuksille, jotka löysin Pietarista viime kesänä:

Kengät_keltainen

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: